ASC Nieuwland kampioen van Amersfoort

nieuwland-wint

Vrijdagavond om 20.00 uur traden ASC Nieuwland en Hoogland aan om uit te maken wie de beste ploeg van Amersfoort zou worden. Hoogland met al 3 verloren finales op een rij was erop gebrand om de reeks te doorbreken en leek daar gedurende de wedstrijd wel de meeste aanspraak op te maken. De ploeg van trainer Heerschop drukte Nieuwland veelvuldig terug, maar  keeper Jeroen Jansen van Nieuwland kreeg regelmatig ondersteuning van zijn medespelers of doelpaal en lat. Nieuwland ging met een 0-1 voorsprong de rust in dankzij Hossein Mezbanali.

Toen in de 2e helft Hoogland de gelijkmaker maakte stond Nieuwland een heet half uur te wachten. In dit half uur beperkte de ploeg zich voornamelijk tot de bal zo snel mogelijk wegroeien. Waar de Hooglandse ploeg veel druk zette om een voorsprong te nemen hadden ze niet gerekend op die dekselse Mezbanali. Die wist een kwartier voor tijd de Tricolores tegen de verhouding in op voorsprong te zetten met een weergaloze pegel die het net strak liet bollen. Het feest was compleet toen diezelfde Mezbanali ook nog eens vanaf 11 meter de eindstand op het bord mocht zetten. Zo won Nieuwland met 1-3 de finale en mag zich dit voetbalseizoen : “Kampioen van Amersfoort” noemen