Traditie voortgezet

20190826_060613000_iOS

Sijtze en Gijs Wobbes winnen met CJVV finale van het AVK

CJVV won vrijdagavond het Amersfoorts Voetbalkampioenschap door in finale ASC Nieuwland met 2-5 te verslaan. Daardoor was het weer een Wobbes die er met de titel vandoor ging.

Bas Wobbes, nu actief in het shirt van VVOG en zodoende voor het eerst ontbrekend op het oefentoernooi van Amersfoort, liet zich de laatste vijf jaar met AFC Quick (1x) en Hoogland (4x) tot winnaar kronen. Vrijdag was het de beurt aan vader Sijtze en broertje Gijs.

,,Laten we het maar zo lang mogelijk voortzetten deze traditie. Nu kan ik ook een beetje een lange neus trekken naar Bas, dat is ook wel leuk. Hij had de finale tussen CJVV en Nieuwland al voorspeld. Het is een lekker gevoel dat wij nu de beste van de stad zijn.”

De bijdrage van Gijs was tijdens de editie van 2019 beperkt. ,,Ik had een blessure, waardoor ik eigenlijk helemaal niet zou spelen”, zegt de aanvaller, die met irritatie aan het botvlies in de hak kampte. ,,Die blessure liep ik zes maanden geleden toevallig ook tegen Nieuwland op. Ik heb er een tijd lang mee doorgespeeld, maar bij de eerste training van dit seizoen kon ik eigenlijk niet eens meer lopen. Na behandelingen bij de fysiotherapeut van de KNVB in Zeist was ik net op tijd fit voor de finale.”

De aanvaller van CJVV stond koud in het veld toen Kees Hoeksta de 2-4 aantekende. Daarmee was het duel nagenoeg beslist. Uiteindelijk gaf Hoekstra het toegestroomde publiek een toegift door in de slotminuut een vrije trap in de kruising te schieten. ,,Dat was de mooiste goal van de avond”, geeft Wobbes zijn teamgenoot een compliment. ,,Het is mijn derde seizoen bij de senioren en de eerste winst van het AVK. Dat smaakt naar meer.”

Genieten
Vader Sijtze was vooral trots op zijn ploeg. ,,Het is mooi dat we ons aan zo veel publiek hebben kunnen laten zien. Een wedstrijd spelen voor zo veel mensen maken de jongens niet zo vaak mee, dus ik heb ze van tevoren op het hart gedrukt om er ook vooral van te genieten.”

Gijs: ,,Het leeft echt in Amersfoort en het is altijd drukbezocht. Mooi om het nieuwe CJVV aan de mensen te laten zien.”

De weg naar de titel toe was CJVV gunstig gezind, vond Wobbes. Sijtze: ,,Het is mooi dat wij hebben gewonnen. Vooraf hebben wij ook naar elkaar toe uitgesproken dat we voor de winst moesten gaan. We hebben een redelijk gunstige loting gehad. Met alle respect voor HVC en Cobu Boys, maar tegen hen was het makkelijker om te rouleren. Zodoende hebben wij voldoende krachten overgehouden om er in de finale te staan. Daar hebben wij van geprofiteerd, al hebben we ook heel goed gevoetbald.”

De coach zit al een decennium op de bank bij CJVV. Of de Wobbes-familie ook voor tien zeges gaat op het AVK, valt te bezien. ,,Ik ben ondertussen tien jaar trainer van CJVV, dus wellicht is dat wel haalbaar. Die vier jaar kan er dan ook nog wel bij”, zei Sijtze, waarna hij zich bij zijn spelers voegde voor een overwinningsdrankje.

20190826_061517000_iOS

 

BRON AD
DOOR JACOB-JAN VAN DE GROEP
FOTO RODNEY KERSTEN