Historie

In juni 1977 werd de FAAV opgericht. Waarom werd de Federatie opgericht? In 1973, als voortzetting van 1ste divisieclub H.V.C. werd SC Amersfoort opgericht. Velen vertrokken bij hun amateurvoetbalvereniging en probeerden het bij de betaalde club. Diverse spelers kwamen daar goed terecht, maar velen vielen af en zochten hun heil  bij hoger geplaatste voetbalverenigingen in de regio. Dit tot ergernis van de Amersfoortse voetbalverenigingen.

De heer Wil van de Brink, de toenmalige voorzitter van amateurclub H.V.C., werd de eerste voorzitter van de FAAV. Daarna kwam de heer Dick van de Meer en nu op dit moment de heer Gerard Brundel, de oud-voorzitter van Hooglanderveen. De FAAV had als doel de belangenbehartiging van alle Amersfoortse amateurvoetbalverenigingen. Later kwam er als belangenbehartiging de Amersfoortse Sport Federatie. Zij verzorgen de collectieve belangenbehartiging van alle voetbalverenigingen. (Bijvoorbeeld huurcontracten veldsport.)

In 1985 vierde CJVV. haar 65-jarig bestaan. De heer P.Langgras kwam op het idee een toernooi op de velden van CJVV te houden met alle Amersfoortse voetbalverenigingen (toen nog 15 in totaal). Tot aan 1992 werd het toernooi gespeeld in het knock-outsysteem, daarna ging men over in het 3-poule-systeem. Sinds 2009 speelt men weer via een knock-outsysteem. In dat jaar is ook de Stichting Amersfoorts Voetbalkampioenschap opgericht, die de verdere uitwerking van dit toernooi voor haar rekening neemt.

Toernooiresultaten

Sinds 1985 wordt er gestreden om kampioen van Amersfoort te worden. De nummers 1 t/m 4 van al deze jaren kunt u hier bekijken