Winst is enige postieve voor Hooglanderveen

foto van Hooglanderveen en HVC in duel

Slecht of zeer slecht? Hooglanderveen-trainer Mark Visser kwam er na het optreden van zijn ploeg tegen HVC (3-1) niet uit. De coach van de vierdeklasser noemde de overwinning in de verliezersronde van het Amersfoorts Voetbalkampioenschap het ‘enige positieve punt’. “Werk aan de winkel.”

Ongeconcentreerd, slechte passes, geen overtuiging. Met andere woorden: niet best. Visser stak tijdens de nababbel zijn onvrede over het vertoonde spel van Hooglanderveen niet onder stoelen of banken. “Wij moeten stukken verder zijn dan HVC. Dat heb ik deze wedstrijd niet gezien. Kortom, er is werk aan de winkel. Veel werk.”

Vlak voor de aftrap in de verliezersronde van het AVK liep Visser ontspannen rond op Nimmerdor, zwaaiend naar bekenden langs de lijn. Hij noemde het duel een ‘oefenwedstrijd’, in de aanloop naar het seizoen dat op zondag 8 september start met een thuiswedstrijd tegen ‘s Graveland. “Vooraf had ik niet de illusie dat wij het AVK gingen winnen,” meldde de hoofdtrainer. “Liever dit toernooi dan trainen. Uit een wedstrijd haal je veel meer leermomenten.” Visser kon gisteravond niet beschikken over Nick Kreijne, die vanwege studieverplichtingen in Spanje verblijft. In de zomerstop zag de coach aanvaller Thom Wolthuis en middenvelder Johan Veld afhaken. Laatsgenoemde kan de sport niet meer combineren met werk. Wolthuis wacht een enkeloperatie. Over de ambities voor dit voetbaljaar, zei Visser: “Vorig seizoen grepen we twee keer net naast een periodetitel. Mijn jonge groep is een jaar ouder. Ons plan voor dit seizoen? Minimaal een periode pakken. We treffen vijf andere ploegen dan vorig jaar. Dus afwachten wat het niveau is.” Hooglanderveen, dat in de eerste ronde verloor van CJVV, keek in het duel met HVC halverwege tegen een minimale achterstand aan. Aziz Tighadouin benutte namens de Amersfoortse vijfdeklasser een strafschop, nadat verdediger Menno Lodeweges zijn directe tegenstander in het strafschopgebied ten val bracht.
Na de pauze stelde Hooglanderveen orde op zaken. Aanvallende middenvelder Roy Tomassen schoot zeven minuten na de onderbreking de bal achter doelman Kenny Kilmer. Sam Tomassen bracht de vierdeklasser halverwege de tweede helft dankzij een geplaatst schot op voorsprong. Twintig minuten voor tijd bepaalde Stijn Mossink de eindstand.

Voor de twee duels in de verliezersronde – ook Amsvorde en KVVA troffen elkaar – stonden veel mensen minder langs de lijn dan maandagavond. De organisatie verwacht vanavond wel een behoorlijke drukte op Nimmerdor, voor de halve finales tussen Hoogland en AFC Quick 1890 en CJVV – ASC Nieuwland.

Op weg naar de kleedkamer liep Visser collega-trainer Dennis van Dijk tegen het lijf. “Slechte eerste helft?” vroeg de coach van Amsvorde. “En een nog slechtere tweede,” zei de trainer van Hooglanderveen, voordat hij, met de zege op zak, de kleedkamer opzocht.