Sprookje APWC komt in de finale ten einde

DSC08174

Dat Hoogland in de finale van het AVK komt is nauwelijks meer een verrassing te noemen. Het is meer de vraag wie er de tegenstander wordt. De laatste jaren was het vaak een van de grotere clubs die tegenover Hoogland stond en er daarna ook met de prijs ervandoor ging. Dit jaar stond APWC in de finale en dat was voor veel mensen een verrassing. De kleine volksclub die volgens veel mensen weinig bestaansecht heeft, liet zien waarom ze afgelopen jaar kampioen zijn geworden in de 5e klasse. Normaal gesproken moet het verschil tussen een kandidaat hoofdklasser en een kampioen 5e klasse enorm zijn, maar vanavond was daar weinig van te merken.

APWC had het in het begin wel flink lastig. Net als in de voorgaande 2 wedstrijden wilde Hoogland de wedstrijd snel naar zich toehalen. Met snel positiespel werd het de Purple Pride zeer lastig gemaakt en kwam Hoogland na 5 minuten al op een 1-0 voorsprong, waarna Bas Wobbes in de 15e minuut de voorsprong zelfs verdubbelde.

Het leek erop dat het voor Hoogland een gemakkelijke avond zou worden, maar de paars-witten gaven hun visitekaartje goed af vanavond. De organisatie kwam meer terug in het spel en de snelle aanvallen van Hoogland stokten wat meer. Nu kon APWC ook wat meer aan aanvallen denken, al moesten ze geducht zijn voor gevaarlijke tegenaanvallen.

Na rust een verrassend beeld. APWC die brutaal het spel meer naar zich toe trok en dat beloond zag met de aansluitingstreffer in de 55e minuut door Jaimy Mol. Dit gaf de kleine club zoveel vertrouwen dat ze de druk opvoerden. Voor het publiek was het verrassend dat Hoogland zich steeds verder liet inzakken en dat ze ook enkele keren flink aan de rem moesten trekken. Scheidsrechter Luinge hield bij de diverse overtredingen de karten nog op zak en ondervond even later dat Hoogland soms de bal met een flink schot uitverdedigde. Hij kreeg ongelukkig een bal tegen zijn hoofd en ging naar de grond. Gelukkig kreeg verzorger Raibin Ori van APWC scheidsrechter Luinge weer opgelapt en kon de finale voorgezet worden.

Het was een pech voor APWC dat de scherpte en het kleine beetje geluk ze ontbrak en dat keeper Bruins van Hoogland een strakke vrije trap van APWC knap wist te pakken. De tijd tikte maar door in het nadeel van APWC en Hoogland stevende op die manier af op de lang gehoopte winst van het AVK.

Hoogland was na ruim 95 minuten spelen eindelijk hun trauma van eeuwige 2e kwijt, daar waar APWC vooral veel lof oogstte vanuit het veelvuldig aanwezige publiek.

1-0 Erwin Hermsen
2-0 Bas Wobbes