Nieuwland – VVZA

Voor VVZA is de strijd om het HiP Amersfoorts Voetbalkampioenschap voorbij. Na de overtuigende winst (13-3) zaterdag op KVVA volgde dinsdagavond een nederlaag tegen Nieuwland. Virginio Damo velde in de tweede helft het vonnis over de Emiclaer bewoners: 2-1.
VVZA was op het derde veld van Quick goed aan het duel tussen beide tweedeklassers begonnen. Sebastiaan Verhoeve opende na een minuut of twintig de score. Hij kon de bal eenvoudig in het doel van Nieuwland deponeren: 1-0.
Nog geen minuut later was de stand al weer gelijk. Hossein Mezbanali passeerde een aantal verdedigers en gaf ook doelman van VVZA geen schijn van kans: 1-1. Daarna verzuimde Michael Ouwerkerk VVZA opnieuw aan een voorsprong te helpen. De spits mocht een strafschop nemen, nadat Nieuwland verdediger Eric te Selle tegen Freek Rubrech in de fout ging. Ouwerkerk knalde de bal vanaf elf meter op de lat.
In de tweede helft was Nieuwland de bovenliggende partij en drukte dat ook uit in de score. In de slotfase rondde Damo een mooie aanval goed af: 2-1. Na de winnende treffer kreeg VVZA’er Joey Naus nog de rode kaart voor zijn neus getoverd na een mislukte sliding.

Bron: destadamersfoort.nl

Hierbij enkele foto’s uit de wedstrijd. Wil je ze hebben, mail dan de wedstrijdag, wedstrijd en fotonummer naar: webmaster@amersfoortsvoetbalkampioenschap.nl