Nieuwland – Hoogland

De finalisten van de strijd om het HiP Amersfoorts Voetbalkampioenschap zijn bekend. Hoogland en Quick, gastheer van de editie 2011, gaan zaterdagmiddag op een ongetwijfeld goed bezet sportpark Dorrestein uitmaken wie zich een jaar lang de kampioen van Amersfoort mag noemen.
Hoogland schakelde donderdagavond Nieuwland uit via strafschoppen. Beide teams slaagden er in in de reguliere speeltijd niet in een beslissing te forceren. Veel kwaliteitsverschil tussen de zondageersteklasser en de zaterdagtweedeklasser was er 90 minuten lang niet. In de eerste helft werd er niet gescoord en konden weinig kansen worden genoteerd.
Na een kwartier in de tweede helft viel de openingstreffer. Uit een vrije trap nam Florian Lammers de doelman van Nieuwland goed onder vuur. De sluitpost tikte de bal voor de voeten van Caspar Vijverberg die de rebound niet onbenut liet: 1-0.
Vreemd genoeg gingen de Hooglanders na dat doelpunt onrustig spelen. Pas twee minuten voor het eindsignaal wist Nieuwland daarvan te profiteren. Danny de Graaf zorgde met een kopbal voor de gelijkmaker: 1-1. Met twee gestopte strafschoppen had doelman Sebastiaan Bruins een belangrijk aandeel in de 4-2 winst van Hoogland in de noodzakelijk geworden penaltyreeks.

Door: Balt Gmelig
Bron: destadamersfoort.nl

Hierbij enkele foto’s uit de wedstrijd. Wil je ze hebben, mail dan de wedstrijdag, wedstrijd en fotonummer naar: webmaster@amersfoortsvoetbalkampioenschap.nl