HVC – VOP

Om 19.00 uur speelde HVC de openingswedstrijd voor het Havenaers Amersfoorts Voetbalkampioenschap. Na een 1-1 gelijkspel was het HVC die de lange penaltyreeks wist te winnen.

De wedstrijd tussen HVC en VOP werd voorafgegaand door een openingsceremonie. Van alle deelnemende ploegen waren er pupillen uitgenodigd die samen met de spelers het veld opliepen. Onder de klanken van de Champions League werden de vlaggen van alle ploegen gehezen en kon het veelvuldig opgekomen publiek zich klaar maken voor de wedstrijd.

VOP en HVC waren erg aan elkaar gewaagd. Beide promovendi speelden om te winnen en dit resulteerde in pittige duels waar scheidsrechter Landman kort op moest zitten. De beide keepers werden al danig op de proef gesteld, maar het net werd niet gevonden. De strijd werd op het middenveld gestreden en de spitsen werden nodig gezocht. Henk Baum sleurde en trok maar kon niet beslissend zijn in de 16.

Jacky Baauw mocht een paar keer aanleggen voor een vrije trap die hij helaas maar net over zag gaan. In de 35e minuut kwam VOP goed weg toen scheidsrechter Landman een overtreding binnen de 16 als vrij licht beoordeelde en een indirecte vrije trap gaf aan HVC binnen het strafschopgebied waar een penalty op zijn plaats was geweest.

Na rust ging HVC vol in de aanval en dat werd beloond met een doelpunt. In de 51e minuut was het Jochem van Koot die met een kopbal de VOP doelman wist te verschalken. Zo stond HVC op een 1-0 voorsprong en was het zaak die te behouden.

HVC liet zich te ver terug zakken en VOP kon langzaam het spel naar zich toe trekken. HVC speelde op de counter die niet zorgvuldig werd uitgespeeld. Zo misten Rob Epskamp en Salar Mezbanali beide oog in oog met de keeper. Zo bleef VOP geloven in een doelpunt en die viel in de 80e minuut. Het was Wim van Bruggen die vrij kon aanleggen en keeper Kevin van de Heuvel kansloos liet.

Na het verlopen van de speeltijd moesten de beide ploegen zich dan ook opmaken voor een penaltyserie. Het 2e doelpunt van HVC werd gemist door Rob Epskamp terwijl de vOP-ers geen fouten maakten. Zij konden dan ook de laaste penalty gebruiken om de voglende ronde te behalen. Hier wilde keeper van de Heuvel niet aan meewerken en hield de bal tegen.

Nu moest er om en om een penalty genomen moeten worden. Nadat alle 10 veldspelers hun penalty genomen hadden en het 9-9 stond was het de beur aan de keepers. Van de Heuvel legde geblesseerd aan en schoot met veel pijn en moeite de bal in de linkerhoek. Daarna moest hij zelf tussen de palen staan en deed dat fantastisch. Hij koos de goede hoek en stopte de penalty van de VOP doelman.

HVC is met dit resultaat door naar de volgende ronde en zal dan Nieuwland ontmoeten als tegenstander. De wedstrijd zal om 14.30 uur beginnen bij De Posthoorn op Sportpark Bokkeduinen.

Bron: HVC

Hierbij enkele foto’s uit de wedstrijd. Wil je ze hebben, mail dan de wedstrijdag, wedstrijd en fotonummer naar: webmaster@amersfoortsvoetbalkampioenschap.nl