Hoogland continueert titel

SA_30-08 _Hoogland continueert titel_artikel

Sfeervol Amersfoorts Voetbalkampioenschap 2017

Onder het toeziend oog van zo’n tweeduizend enthousiaste voetbalfans slaagde regerend titelhouder vv Hoogland er in om tijdens de finaledag van het AVK voor de derde keer de kampioensbeker voor zich op te eisen.
Dat een groots evenement  als het Intersport van Dam Amersfoorts Voetbalkampioenschap een gedegen voorbereiding vereist mag duidelijk zijn. En dat de organiserende voetbalvereniging Hooglanderveen dat gedaan heeft, moge duidelijk zijn. Hooglanderveen voorzitter Norbert van Hengstum na afloop van het toernooi: ,,We hebben er met velen alles aan gedaan om het Intersport Van Dam Amersfoorts Voetbalkampioenschap zo goed mogelijk te laten verlopen. Met plezier en de nodige inzet zijn we de uitdaging aangegaan en kunnen we terugblikken op een prachtig toernooi. Dank aan de werkcommissie en allen die op vrijwillige basis er toe hebben bijgedragen dat het op alle fronten een geslaagd toernooi is geweest. Dank ook voor de steun en fijne samenwerking met de Stichting Amersfoorts Voetbalkampioenschap die ons als organiserende vereniging met raad en daad terzijde heeft gestaan.
VERLOOP Vanaf de eerste dag van dit Intersport Van Dam Amersfoorts Voetbalkampioenschap zat de sfeer er goed in, stroomden de velden vol met enthousiaste en nieuwsgierige voetbalfans die wel eens wilden zien hoe hun cluppie er voor stond en de uitvoerende elftallen gaven direct vol gas. De eerste dag van dit voetbalfeest leverde maar liefst vier strafschoppenseries op en een deceptie voor thuisclub Hooglanderveen die CJVV voor moest laten gaan. Op dag twee kwam regerend titelhouder Hoogland in actie en walste met 11-0 over HVC heen. Ook ASC Nieuwland en VVZA kwamen voor het eerst in actie, waarbij Nieuwland via strafschoppen werd uitgeschakeld door CJVV (tweede keer) en VVZA een kleine overwinning boekte op Amsvorde dat dit seizoen over een goede selectie blijkt te beschikken. Winst van AFC Quick 1890 op APWC leverde op dag vier een tweetal halve finales op te weten VVZA – Quick en CJVV – Hoogland. Alhoewel VVZA lange tijd de wedstrijd in handen had, waren het uiteindelijk de rood-zwarten die met 1-3 aan het langst einde trokken en daarmee een plaats in de finale voor zich wisten op te eisen. In een prachtige partij tussen CJVV en Hoogland bleef het na de reguliere speeltijd bij een 0-0 gelijke stand en moest CJVV voor de derde keer aantreden voor een strafschoppenreeks. Hoogland kwam daarbij als beste uit de bus en kon zich gaan opmaken voor de grande finale.
FINALE DAG Nadat op de slotdag VVZA in de ‘kleine’ finale tegen CJVV (voor de vierde keer een penaltyserie) de derde plaats wist binnen te slepen, bleek Hoogland in de  eindstrijd veel te sterk voor AFC Quick 1890, waardoor vv Hoogland voor de derde keer op rij kon worden geridderd tot Amersfoorts Voetbalkampioen 2017.
SLOTAKKOORD
AVK voorzitter André Hielckert memoreerde in zijn slotwoord de inzet van organisator Hooglanderveen: ,,Dank voor de wijze waarop door jullie als vereniging invulling is gegeven aan een gesmeerd verloop van het AVK 2017. Dank ook aan het publiek dat dagelijks massaal aanwezig was om niet alleen hun club aan te moedigen, maar ook het Amersfoorts Kampioenschap op haar waarde in te schatten. Tot slot ook dank aan het Stichtingsbestuur voor weer een prachtig voetbalgala. Ook Piet Hoek sprak zich als hoofdsponsor van Intersport van Dam lovend uit over deze editie van het Amersfoorts Voetbalkampioenschap: ,,Een compliment gaat zeker uit naar organisator Hooglanderveen. Wat een ambiance en sfeer! Alhoewel een aantal Amersfoortse verenigingen afgelopen seizoen klassebehoud niet konden voorkomen, hebben we kunnen genieten van mooie wedstrijden die vaak pas in de eindfase werden beslist. Een groots en serieus voetbalevent in Keistad dat voor de clubs onderdeel uitmaakt van de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Op naar 2018 waar HVC als gastheer en organisator zal gaan fungeren op sportpark Zielhorst. Intersport van Dam is en blijft ook de komende jaren hoofdsponsor van het Intersport Van Dam Amersfoorts Voetbalkampioenschap.

SA_30-08 _Hoogland continueert titel_foto1

De Amersfoortse Voetbalkampioen 2017 vv Hoogland laat zich de overwinning goed smaken.

SA_30-08 _Hoogland continueert titel_foto3

In de finale werd een felle strijd geleverd om de felbegeerde titel

SA_30-08 _Hoogland continueert titel_foto2

De organisatie kan terugkijken op een geslaagd toernooi.

BRON: DE STAD AMERSFOORT
DOOR: HUUB VAN AERSSEN
FOTO’S: RINUS VAN DENDEREN/RODNEY KERSTEN