Duels AVK snel beslist

20180820_051849000_iOS

De openingsdag van het Amersfoorts Voetbalkampioenschap stond vooral in het teken van de gezelligheid. Bij de meeste wedstrijden was het krachtsverschil zo groot dat er van strijd nauwelijks sprake was. Alleen bij CJVV en Hooglanderveen bleef het tot en met het einde spannend.

De openingsdag van het Amersfoorts Voetbalkampioenschap stond vooral in het teken van gezelligheid. Bij de meeste wedstrijden was het krachtsverschil zo groot dat er van strijd nauwelijks sprake was. Alleen bij CJVV en Hooglanderveen bleef het tot en met het einde spannend.

Eigenlijk gaat het AVK vanavond pas echt beginnen. Dan staan de kwartfinales op het programma en zal het meer gelijk op gaan. Tijdens de openingsdag waren drie van de vijf duels bij rust al beslist. De op papier meest interessante wedstrijd bleek dat in werkelijkheid ook te zijn.

Dat was namelijk het treffen tussen CJVV en Hooglanderveen. Lange tijd was Hooglanderveen de bovenliggende partij. In de blessuretijd lukte het CJVV toch nog om twee keer scoren waardoor het 2-2 werd en er een strafschoppenserie volgde. Die ging volgens het ABBA-principe en dat was niet voor iedereen even duidelijk. ,,Ik liep een paar keer te vroeg naar het doel”, gaf CJVV-keeper Timo Greveling na afloop toe. ,,Wacht maar even jongen”, zei Rob van de Grootheveen, zijn collega van Hooglanderveen.

Van de Grootheveen zat er een paar keer dichtbij, zag twee ballen tegen de paal belanden maar stopte geen penalty. ,,Eén keer zat ik er nog aan, ze schoten ze goed binnen. Bij ons was dat wat minder.”

Greveling keerde de inzetten van Mozes Hoppenbrouwer en Jesse van Dijk. Omdat Damian Bakker namens Hooglanderveen de paal had geraakt, stapte de van SDV Barneveld overgekomen doelman als winnaar van het veld. ,,Als je vlak voor tijd met 2-0 achter staat, dan reken je daar niet meer op. Mooi dat ik nu nog het verschil kon maken. Ik had overigens niet door dat het na mijn laatste redding meteen klaar was. Pas toen iedereen van ons ging juichen, had ik het door en deed ik ook maar mee.”

Kansen
Eigenlijk had Hooglanderveen het nooit zo ver mogen laten komen. Bij 0-2 kreeg de zondagtweedeklasser een paar grote kansen om op 0-3 te komen. Die werden niet benut. Van de Grootheveen. ,,Voetballend was CJVV misschien wel beter dan wij. Keek je naar de kansen, dan hadden we gewoon moeten winnen. Dit is echt wel balen, ik had maandag graag tegen VVZA gevoetbald. Dat was best een mooi potje. Nu moeten we dinsdag in de verliezersronde en ik heb geen idee tegen wie.”
20180820_051909000_iOS20180820_051922000_iOS
 
BRON: AD
DOOR: PETER POS
FOTO: RODNEY KERSTEN