Dag 4 2014 : VVZA – Quick 2-2

Roy Ouwerkerk scoort de 1-0 tegen VVZA

De eerste halve finale ging tussen VVZA en Quick. Beide ploegen speelden op de aanval maar het was Quick die in het begin het meeste initiatief nam. De Zeehelden werden ver achteruit gedrukt en er werden diverse schoten op het VVZA doel gelost. Nadat Bas Wobbes rond de 16 onderuit was gehaald mocht Quick een vrije trap nemen. Het was Roy Ouwerkerk die met een knal het net liet bollen en de Roodhemden de voorsprong bezorgden.

VVZA kroop meer uit zijn schulp en in de 41e minuut wist Florian Beltman de buitenspelval prima te omzeilen. Zijn schot spatte op de lat uiteen en Paul Richard kon hem nog net van de doellijn weg werken, maar Charraf Benalla kon de bal alsnog opvangen en de gelijkmaker scoren.

Na rust was het VVZA die het betere van het spel had, maar het publiek moest lang wachten voor dit in een doelpunt werd uitgedrukt. Het was tenslotte Florian Beltman die de Zeehelden liet juichen met zijn 2-1 in de 75e minuut. Hierna leek VVZA af te stevenen op de finaleplaats, maar Quick kwam in de 90e minuut toch nog op een 2-2 via Rob Hosman uit een vrije trap.

Hierna moesten penalty’s de winnaar aanwijzen. Na vele pogingen en zelfs penalty’s die opnieuw genomen moesten worden was het Quick die beter bleek vanaf 11 meter. Zij zullen vrijdag om 20.30 uur de finale tegen Hoogland spelen. VVZA speelt vrijdag om 18.45 uur om de 3e / 4e plek tegen Nieuwland

0 – 1 Roy Ouwerkerk
1 – 1  Charraf Benalla