Dag 4 2014 : Nieuwland-Hoogland 1-1

Sebastian Bruins wordt gefeliciteerd door Jeffrey vd Wijngaerd

De twee ploegen die vorig jaar in de finale tegen elkaar stonden vonden elkaar nu in de halve finale. Vorig jaar was Nieuwland met 3-1 te sterk voor Hoogland die nu dan ook sportief revanche wilden nemen.

Het spel ging over en weer en beide ploegen wilden niet voor elkaar onder doen. De strijd werd veelvuldig op het middenveld uitgevochten en via schoten vanuit de 2e lijn werden de keepers al getest. Hoogland had optisch het overwicht, maar Nieuwland wist met snelle counters het de Hoogland verdediging knap lastig te maken. Dan in de 30e minuut het mooiste doelpunt van het toernooi tot nu toe. Hossein Mezbanali, net terug van vakantie,  zag vanaf de middenlijn keeper Bruins op de 16 staan en haalde onverwachts uit. Ondanks zijn lengte moest Bruins capituleren en stond Nieuwland op voorsprong. Beide ploegen hielden deze stand vol tot aan de rust.

Na rust een veel sterker Hoogland. Nieuwland laat zich inzakken en de diverse aanvallen golven op het doel van Jeroen Jansen af. Met diverse uiterste inspanningen weet de Nieuwland doelman zijn goal knap schoon te houden. Tot in de 76e minuut Dave Dekker een bal hoog voorgeeft en Mohammad al Haydar de bal knap binnenkomt en zodoende de dorpsbewoners op gelijke hoogte brengt. Het wordt nog een heet kwartiertje, maar aan de stand verandert er niets.

Net als in de andere finale moeten ook hier penalty’s een winnaar aanwijzen. Tot in de laatste ronde weet iedereen te scoren al zijn beide keepers een paar keer zeer dicht bij een redding. Dan de beslissende 5e van Nieuwland. Kepper Bruins beheerst de kwaliteit van een bal naast kijken en ziet Jeffrey van de Wijngaarden naast schieten. Hoogland neemt op die manier revanche op Nieuwland en plaatst zich wederom voor de finale. Benieuwd of ze hun finaletrauma kunnen doorbreken of hebben ze net als het Nederlands Elftal daar een vloek op?

Om 18.45 uur de troostfinale tussen VVZA en Nieuwland, waarna om 20.30 uur de finale gespeeld wordt tussen Quick en Hoogland (re-match van 2 jaar geleden bij Quick)

1 – 0 Hossein Mezbanali