APWC gaf AVK glans

_ROD9319
Safa Agyazi (r) van APWC in duel met Bas Wobbes van Hoogland. Op de achtergrond kijkt Lex Hienekamp toe.

Safa Agyazi kon nu wel genieten van de verloren finale

Voor het tweede jaar op een rij stond Safa Agyazi in de finale van het AVK. Vorig jaar verloor de 26-jarige aanvaller kansloos met AFC Quick 1890. Vrijdag was hij met zijn nieuwe club APWC dicht bij een stunt tegen topfavoriet Hoogland. ,,Nu ben ik wel trots.”

Vooraf was er een beetje de angst dat Hoogland met twee vingers in de neus het Amersfoorts Voetbalkampioenschap zou gaan winnen. Achteraf viel het mee. Zeker in de finale moest de hoofdklasser diep gaan om de vierde titel op rij binnen te slepen. Een van de smaakmakers bij APWC was Safa Agyazi. De aanvaller zette op slag van rust de wedstrijd op zijn kop toen hij de bal ontfutselde van Coen Heus, die vervolgens een overtreding maakte en rood kreeg.

,,Ik had liever gehad dat ik had gescoord”, is het eerste wat Agyazi zegt als hem gevraagd wordt naar het moment van de finale. ,,Ik ging ook niet liggen of zo. Als ik ook maar een beetje op de been had kunnen blijven, dan was ik doorgegaan, want ik wilde een doelpunt maken. Daar hadden we, denk ik, ook meer aan dan dat we tegen tien man kwamen te staan.”

,,APWC is op zijn best als wij een voetballende tegenstander hebben”, legt de bij HVC begonnen voetballer uit. ,,Hoogland speelt drie klassen hoger dan wij, maar zij vielen aan tegen ons en juist dan zijn wij in onze kracht. Ik was even bang dat ze met tien man zouden inzakken, want daar hebben wij het juist moeilijk mee.”

Uiteindelijk speelde APWC een helft lang en een volledige ver- lenging met een man meer en soms zelfs even met twee man meer. Het lukte de ‘purple pride’ niet om de wedstrijd vroegtijdig te beslissen. ,,Je merkte wel dat wij met een kleine groep bezig waren aan onze vierde wedstrijd in zeven dagen tijd. Zelf heb ik vrijwel alles gespeeld. Alleen tegen HVC werd ik gewisseld. In de verlenging waren we echt op. Jammer dat we met penalty’s verloren.”

Na afloop zocht Agyazi Sebastiaan Bruins op. De doelman van Hoogland houdt er doorgaans van om het vuurtje op te poken en de tegenstanders uit te dagen. ,,Hij reageerde heel sympathiek en complimenteerde ons met ons goede spel”, was Agyazi verbaasd. ,,Daar had ik niet op gerekend, maar ik vond het mooi om te horen en ook heel sportief van hem.”

Niet bang
De complimenten van Bruins waren ook niet meer dan terecht. APWC zorgde ervoor dat het een finale werd om niet snel te vergeten. Hoe anders was dat vorig jaar. ,,Toen speelde ik nog bij Quick en verloren we met 5-0”, verzucht Agyazi. ,,Dat was heel erg vond ik. Maar daardoor was ik nu niet bang. APWC heeft een heel andere ploeg. Bij ons lopen ook spelers rond die in de hoofdklasse mee kunnen komen.”

Met een opgeheven hoofd stapten de APWC’ers van het veld nadat het de strafschoppenserie had verloren. ,,We hebben echt de kans gehad om te winnen”, zegt de aanvaller nog maar eens. ,,We kunnen trots zijn op de manier waarop we gespeeld hebben. Door dit AVK heb ik nu al heel veel zin in de competitie. Als wij het niveau van de finale door kunnen trekken, kan het een heel mooi seizoen worden voor ons.”

BRON: AD
FOTO: RODNEY KERSTEN
DOOR: PETER POS