APWC zet Amsvorde pas in de slotfase opzij

_ROD8605

Zoals verwacht bereikte ook APWC de finale van het Amersfoortse Voetbal Kampioenschap. Toch moest de ploeg van Iman Evre heel diep gaan om Amsvorde, de verrassing van het toernooi, te verslaan. Pas acht minuten voor tijd kopte invaller Jason Eckmeyer de bal langs Amsvorde-doelman Kevin Velt. Vlak voor tijd leek Amsvorde nog op gelijke hoogte te komen, maar die treffer werd afgekeurd vanwege buitenspel. In blessuretijd mocht Ibrahim El Khalki nog een keer aanleggen voor een vrije trap. De specialist van Amsvorde had voor rust al de score geopend met een rake vrije trap. Nu redde APWC-doelman Cenker Cildir, waardoor zijn ploeg morgenavond Hoogland treft.

Ook al speelt Amsvorde twee klassen lager dan APWC, toch startte de ploeg van Rik Klement brutaal. De van AFC Quick 1890 overgekomen Safa Agyazi repareerde vlak voor rust de achterstand, daarna ging APWC op jacht naar de voorsprong. In de 71ste minuut leek Agyazi die te maken, maar hij strandde op Velt. Tien minuten later besliste Eckmeyer de halve finale alsnog in het voordeel van de ‘purple pride’.

Amsvorde – APWC 1-2 (1-1) 1-0 Ibrahim El Khalki, 1-1 Safa Agyazi, 1-2 Jason Eckmeyer.