Hoogland wéér finalist

20170824_074819000_iOS

Eersteklasser strijdt met AFC Quick 1890 om titel in AVK

De finale van het Amersfoorts Voetbal Kampioenschap 2017 gaat tussen Hoogland en AFC Quick. De finaleplek van Hoogland was door velen vooraf ingevuld, maar het ging lastiger dan verwacht.
Hoogland moest het in de halve finale opnemen tegen CJVV. De ploeg van Raymond Prins was – zoals elk jaar – torenhoge favoriet om het Amersfoorts Voetbal Kampioenschap op haar naam te schrijven. Die aspiraties liet de zondag- eersteklasser nog maar eens zien op maandagavond toen HVC met 11-0 werd afgedroogd. Het betere van het spel was echter voor de ploeg van Sijtze Wobbes. Vlak voor het einde maakte CJVV de 1-0, maar Manu Neto Gomes de Almeida deed dat vanuit buitenspelpositie. In de tegenaanval kwam Hoogland alleen voor de keeper. Het schot belandde voor de Hooglanders echter aan de verkeerde kant van de paal. Vlak daarna klonk het eindsignaal, waarna uit de penaltyserie een winnaar moest komen. Dat werd uiteindelijk Hoogland.
Goede ploeg
Trainer Raymond Prins was na afloop blij met de behaalde  finaleplaats. ,,CJVV heeft ook een heel goede ploeg en heeft het ons echt lastig gemaakt. We hebben beide kansen gehad op meer. Dat wij winnen met penalty’s is goed, mede omdat CJVV eerder al twee keer een penaltyserie had gewonnen”, sprak de coach na afloop. Ook keek de trainer alvast vooruit naar de finale van morgen, waarin AFC Quick wacht. ,,We gaan eerst eens kijken wie er allemaal fit zijn, want hier en daar hebben wij wat blessures. Daarna kunnen wij ons richten op de finale. Maar wij zijn het aan onze stand verplicht om te winnen”, liep Prins niet voor de favorietenrol weg. Prins won met Hoogland de voorgaande twee edities van het AVK. AFC Quick bereikte de finale door in de halve eindstrijd af te rekenen met VVZA. Na een eerste helft waarin de kansen op één hand te tellen waren, kwamen beide ploegen als herboren uit de kleedkamer. Dat resulteerde al gauw in de voorsprong voor AFC Quick. Echt lang konden zij daar niet van genieten, want een eigen doelpunt zorgde voor de 1-1. Uiteindelijk wist Quick in de slotfase afstand te nemen van VVZA en won het de wedstrijd met 3-1.
Zuur
Muslu Nalbantoglu, oud-speler van NEC Nijmegen en aanvoerder van de tweedeklasser, is morgen niet van de partij bij AFC Quick. Hij moet met zijn werkgever NEC, waar hij teammanager is, naar Go Ahead Eagles. ,,Daar baal ik wel van, ja. In mijn eerste periode bij Quick wonnen we het AVK, al kwam ik twee dagen na die finale terug uit Turkije. Nu heb ik alle wedstrijden gespeeld en kan ik er vrijdag niet bij zijn. Dat is wel zuur, want ik wil het toernooi echt graag winnen. Misschien kunnen we de wedstrijd van NEC laten verplaatsen”, grapte Nalbantoglu na afloop. Hoewel hij er fysiek niet bij kan zijn, zorgt hij wel voor mentale ondersteuning bij zijn ploeggenoten. ,,We zijn vrijdag zeker niet kansloos. Ik stuur ze wel een aantal appjes om ze op scherp te zetten”, besloot de oud-prof.
Uitslagen:
VVZA – AFC Quick 1-3,
CJVV -Hoogland 0-0 (Hoogland wint na strafschoppen).

bas wobbes van vv hoogland, in actie tegen cjvv tijdens het AVK

Bas Wobbes (l) van Hoogland, in actie tegen CJVV

 

BRON: AD
DOOR: JACOB-JAN VAN DE GROEP
FOTO: RODNEY KERSTEN