Dag 4 2015 : Cobu Boys – Hoogland

2015-08-12 19.59.06

Het gerenoveerde Cobu Boys wilde na een teleurstellend seizoen vorig jaar weer goed voor de dag komen. Dat doen ze al door een goede organisatie van het AVK, maar ook de prestaties zorgen voor bewonderende woorden langs de zijkanten. In de halve finale wachtte vaste finaleganger Hoogland en dat lijkt op voorhand een schier onmogelijke opgave. Voor aanvang van de wedstrijd waren er al wat fluisteringen te horen:  “Als we het onder de 10 houden, mogen we tevreden zijn.” Die tevredenheid kwam al snel op de koppies van spelers en staf, want Hoogland had het lang niet zo makkelijk als ze gehoopt en verwacht hadden. Cobu Boys liet zelfs het pro-hoogland kamp flink achter de oren krabben door brutaal de leiding te nemen in de wedstrijd.

Hoogland had dan misschien wel het betere voetbal, maar rond de 16 stokten de aanvallen. Cobu Boys hield het soms met kunst en vliegwerk dicht achterin en een immens gejuich laaide op toen Tim Govers de gastheer op een 1-0 voorsprong zette. De verbazing op de gezichten werd nog groter toen Mike Lindhout Cobu Boys op een ongelofelijke 2-0 voorsprong zette.

Niemand had dit ooit durven denken en sommige toeschouwers fantaseerden al over een mogelijke finale tussen 2 vierdeklassers. Maar toen Cobu Boys door een gele kaart met 10 man op het veld stond zette Hoogland in de slotminuten voor de rust een gelijkspel op het bord.

De tweede helft schroefde Hoogland het tempo op en begon het bij Cobu Boys te kraken. Tenslotte wist Hoogland toch de wedstrijd naar zich toe te trekken doordat Caspar Vijverberg 3 kansen wist te verzilveren. Cobu Boys zal nu samen met Quick vrijdag gaan strijden om de 3e plek.

1-0 Tim Govers
2-0 Mike Lindhout
2-1 Dave Dekker
2-2 Emile Brouwer