Welke club volgt Hoogland op? Dit zijn de duels in de eerste ronde van Amersfoorts Voetbalkampioenschap

AC_Finale AVK_20230818_13_aangepast
Hoogland won vorig jaar het Amersfoorts Voetbalkampioenschap. © Rodney Kersten

Voor vier Amersfoortse clubs staat dit weekeinde nog nacompetitievoetbal op het programma, maar vrijdagavond ging de blik alvast op volgend seizoen. De loting voor het het Amersfoorts Voetbalkampioenschap (AVK) is verricht. Organisator De Posthoorn neemt het op tegen APWC. Het AVK begint op zaterdag 10 augustus op sportpark Dollardstraat, het complex van KVVA.

De loting van het AVK werd verricht door Dave Dekker, commercieel directeur van de KNVB en vijfvoudig winnaar van het toernooi, en Dennis Higler. De 38-jarige Amersfoortse topscheidsrechter floot dit seizoen nog wedstrijden als Feyenoord-PSV en Olympiakos – Panathinaikos. ,,Maar ik vind het hartstikke leuk om hier bij De Posthoorn te zijn. In de tijd dat ik bij de top van de amateurs floot heb ik hier drie jaar de wedstrijden gefloten. Ik kom zelf uit de jeugd van Hoogland, dus het is leuk om veel oude bekenden te zien hier, dat is de kracht van het AVK’’, aldus Higler.

Eerste ronde
De namen van Cobu Boys en VOP kwamen als eerste uit de koker. Ook vorig jaar werd dit affiche gespeeld, waardoor VOP, destijds winnaar, dit potje toejuichte. VVZA-Amsvorde, AFC Quick 1890 – HVC, CJVV – KVVA en APWC – De Posthoorn zijn de andere wedstrijden in de eerste ronde. Titelhouder Hoogland speelt op maandag 12 augustus in de tweede ronde tegen de winnaar van AFC Quick 1890-HVC. Verliezend finalist ASC Nieuwland speelt tegen APWC of De Posthoorn en nummer drie Hooglanderveen gaat het opnemen tegen VVZA of Amsvorde.

Bron: AD
Door: Pjotr Pos