Tarkan Gökalp aast op revanche met Nieuwland in finale AVK

IMG_0592

Voor het eerst sinds 2019 staat ASC Nieuwland in de finale van het Amersfoorts Voetbalkampioenschap (AVK). Aanvoerder Tarkan Gökalp, bestuurslid af én na een uitstapje naar APWC-zaterdag weer terug in het vertrouwde shirt van de ‘Tricolores’, is in zijn nopjes. ,,Ik hoop op een vroeg verjaardagscadeau.”

Nieuwland versloeg woensdag KVVA, de verrassing van het toernooi. Het werd 2-0 door treffers van Finn Bomhof en Denilson Richards. ,,We wisten dat we de bal het werk moesten laten doen”, zei Gökalp een paar minuten na die verdiende zege. ,,Zij hadden een krappe selectie, wij hadden een stuk of zes verse krachten ten opzichte van maandag.”

De aanvoerder speelde beide duels zonder problemen uit en oogde gretig. Dat is ook logisch, want hij liep de eindzege al eens mis. ,,10 jaar geleden won Nieuwland ‘m voor het laatst. Toen was ik ook onderdeel van de selectie, maar vierde ik op dat moment vakantie.” In 2019, de laatste keer dat Nieuwland finalist was, ging het mis. Destijds won CJVV met 5-2.

Vertrouwd
Gökalp in het shirt van Nieuwland, dat is een vertrouwd beeld. Maar de afgelopen twee seizoenen had hij vanwege zijn maatschappelijke carrière andere keuzes gemaakt. Zijn liefde Nieuwland diende hij wel door de bestuursfunctie met de portefeuille voetbalzaken aan te nemen, ondertussen werkte hij zijn wedstrijden af bij APWC-zaterdag.

Toch kriebelde het. Met jongens als Hossein Mezbanali en Jonathan Katshima keerde hij terug aan de Laan van Duurzaamheid. ,,Er staat nu een goeie mix van ervaring en talent. We willen terug naar de tweede klasse. We willen vlammen met Nieuwland”, aldus Gökalp die zijn bestuursfunctie opgaf. Te beginnen vanavond in de finale van het AVK. ,,Ook nog tegen Hoogland, de toernooifavoriet. Mooier kan eigenlijk niet, hè?”

Bron: AD
Door: Edward Doelman