AVK: Titelverdediger CJVV klopt VVZA in echte finale

pim kers maakt de 1-0 voor CJVV
Pim Kers (CJVV) juicht.
RODNEYPHOTOGRAPHY

Titelverdediger CJVV heeft opnieuw het Amersfoorts Voetbalkampioenschap op haar naam geschreven. In de finale werd gisteravond zondagtweedeklasser VVZA, dat eerder deze week titelfavoriet Hoogland elimineerde, met 2-1 verslagen.

De ontknoping van het AVK was fraai. Op de finaleavond liep het storm op het sportpark van toernooiorganisator ASC Nieuwland. Bijna 2900 toeschouwers kwamen af op het sluitstuk, waar eerst de strijd om de derde plaats werd betwist. Die plek eiste vierdedivisionist Hoogland met een simpele 3-0 overwinning op APWC voor zich op. Doelpuntenmakers waren Stijn Mossink, Bas Wobbes en Laslo Duister.

Maar daarvoor was het publiek niet massaal naar de Laan van Duurzaamheid gekomen. De finale tussen kersverse tweedeklassers CJVV (zaterdag) en VVZA (zondag), daar was het hen – naast de gezelligheid langs de lijn – om te doen.

Tegenaanval

De eindstrijd ging lang gelijk op, met in het eerste half uur kansen over en weer. CJVV was aan de bal weliswaar beter, maar de ‘Zeehelden’ kwamen een paar keer gevaarlijk door via de tegenaanval. Het leidde niet tot een treffer, waarna de geel-zwarten in het laatste kwartier voor rust de druk opvoerden. De 1-0, een penalty van de voet van Pim Kers, was de logische uitkomst.

Vroeg in de tweede helft leek de finale al in het slot te vallen. Nino Koudijs, uitblinker aan de kant van CJVV, haalde de achterlijn, waarna hij een teruggetrokken voorzet afleverde. Het was een kolfje naar de hand van Gijs Wobbes, die de geel-zwarten naar 2-0 poeierde.

Wedstrijd beslist, zo leek het. Maar dat was buiten VVZA gerekend. De ploeg van coach Sebastian Verhoeve richtte zich op en bleef voor elke meter strijden. Nadat eerst de bal de lat raakte, tikte Michael Ouwerkerk in de 78ste minuut de 2-1 binnen.

Daarmee keerde de spanning in één klap terug. VVZA rook bloed, voerde de druk op en kreeg kansen op de 2-2, maar beet zich stuk op Michel van de Hoorn. Met een redding met zijn benen was de doelman van CJVV in de 87ste minuut beslissend. Het bleef 2-1.