VVZA verslaat Amsvorde na ‘pingels’

_ROD9153

VVZA is gisteravond als derde geëindigd op het Amersfoortse Voetbal Kampioenschap. De derdeklasser won na strafschoppen van Amsvorde, dat opnieuw een prima indruk maakte. De vierdeklasser stond vrijwel de hele wedstrijd op voorsprong. Omdat Florian Beltman net voor tijd de 3-3 intikte, moesten penalty’s de beslissing brengen. Daarin miste Amsvordiaan Mats Vreekamp als enige.

Het had de wedstrijd van Dilly Hok a Hin moeten worden. De spits van Amsvorde doelpuntte drie keer. De eerste keer was tegen Thijs Tuenter. De middenvelder stond op dat moment op doel, omdat Rico Hensen een gele kaart (en dus een tijdstraf van acht minuten) had gekregen. ,,In de competitie heb ik ook een keer op doel gestaan en toen stopte ik een vrije trap. Blijkbaar ben ik nu de tweede keeper bij ons”, grijnsde Tuenter, die in eerste instantie nog redde, maar geklopt werd in de rebound.

Voor Amsvorde geeft het optreden vertrouwen voor de competitie. Vorig jaar aasde de ploeg van Rik Klement al op promotie. Toen lukte het niet. Nu lijken de ‘zwart-witten’ een nog betere selectie te hebben.

VVZA – Amsvorde 3-3 (1-2)

20. Dilly Hok a Hin 0-1, 28. Dilly Hok a Hin 0-2, 30. Michael Ouwerkerk 1-2 (strafschop), 35. Freek Rubrech 2-2, 39. Dilly Hok a Hin 2-3 (strafschop), 60. Florian Beltman 3-3. VVZA wint na strafschoppen.

Bron: AD
Door: Peter Pos
Foto: Rodney Kersten