In vierde duel gaat kaarsje uit bij revelatie VVZA

hossein

VVZA werd dan wel vierde op het AVK, de ‘Zeehelden’ waren deze week toch echt de verrassing van het toernooi. Ook tegen ASC Nieuwland, dat twee klassen hoger speelt, bood de jonge en compleet vernieuwde ploeg flinke tegenstand, maar in de tweede helft was de energie op. ,,Vier wedstrijden binnen een week is leuk, maar ook veel.”

,,Als wij tien keer tegen Nieuwland spelen, dan verliezen we acht keer.” Het was een nuchtere constatering van verdediger Jeffrey van Westerlaak na de 3-0 nederlaag tegen de zaterdageersteklasser. Van een afgang was geen sprake. VVZA kreeg in de eerste helft een paar prima kansen op een doelpunt, maar die bleef uit. Charaf Benalla en Daan Pot kregen de bal niet langs doelman Jeen Bunnik.

Nieuwland doelpuntte in de eerste helft wel twee keer, vooral de lob van Hossein Mesbanali (de 0-2, Yücel Yagli had de score geopend) was weer een hoogstandje. ,,Hadden wij voor rust één of twee keer gescoord, dan ga je toch lekkerder de kleedkamer in. Nu was het wel een beetje over voor ons,” verzuchtte VVZA-aanvoerder Steven van Zanten. ,,Na rust voelde je toch dat dit onze vierde wedstrijd in zeven dagen tijd was en wij niet heel veel kunnen doorwisselen.”

Die luxe had Nieuwland-trainer Sijtze Wobbes wel. Na rust bracht hij bijvoorbeeld Freek Rubrech en Franklin Harmsen in de ploeg.  Beide nieuwkomers waren erg gretig. Harmsen (maker van de 0-3) wil na zijn vertrek bij Hoogland weer basisspeler worden, terwijl Rubrech het tijd vond voor een stap hogerop. Tegen zijn oude club was Rubrech dicht bij een treffer. ,,Jammer dat Rico net zijn teen tegen de bal kreeg, anders had ik ‘m er zo in kunnen lopen,” liet de middenvelder merken dat hij dolgraag had willen scoren tegen VVZA ,,Ik wist vooraf dat ik niet zou starten omdat ik woensdag al een hele wedstrijd had gespeeld. Jammer, ik had vandaag graag een hele wedstrijd gespeeld.” Bij VVZA was de teleurstelling over de nederlaag tegen Nieuwland niet groot. Wel was er nog steeds onvrede over het duel van afgelopen woensdag. ,,Eigenlijk hadden wij vandaag om half negen moeten spelen, dat verdienden we echt,” mopperde Van Zanten nog even over de arbitrage in de halve finale. Zo dacht Van Westerlaak, met zijn 24-jaar één van de routiniers bij VVZA, er ook over. ,,Op die manier de finale mislopen is heel zuur. Toch hebben we een goede week achter de rug. We spelen aanvallender dan vorig jaar, iedereen is daar enthousiast over. Tegen Quick en Nieuwland werden we natuurlijk wat teruggedrongen, maar op de momenten dat we eruit konden komen deden we dat ook.’

Bij het ter perse gaan van deze krant was de finale Quick-Hoogland nog bezig. De tussenstand was 3- 0. Maandag een terugblik.

DOOR: PETER POS
BRON: ALGEMEEN DAGBLAD