Peter Visee ‘bondscoach’ Amersfoorts team tegen AZ

20180526_074818000_iOS

 

 

Binnenkort wordt bekend gemaakt welke spelers de Keistad gaan vertegenwoordigen. Visee zal geassisteerd worden door André Hufman. Meindert Vlugt is teammanager van het Amersfoortse gezelschap, terwijl Marcel van de Wijngaard de verzorger is.
,,We hebben criteria opgesteld”, vertelt Piet Hoek, die een coördinerende rol op de achtergrond bekleedt. ,,De spelers moeten geboren of  woonachtig zijn in Amersfoort, of hun voetbalroots moeten in Amersfoort liggen. Daarnaast is de  ondergrens dat je minimaal in de derde klasse speelt. We willen AZ wel tegenstand kunnen bieden.”
,,We hebben nu een lijst van zo’n dertig spelers van een behoorlijk niveau”, aldus Visee. ,,Daaruit gaan we selecteren. Het is mijn taak om er een team van te maken. Als trainer in ruste vind ik dat wel een leuke klus.” De clubs zijn al geïnformeerd en de medewerking is groot.
Hoek: ,,VVOG speelt die dag een oefenwedstrijd. Dus de drie Amersfoorters bij die club kunnen we niet selecteren. ”Jaren geleden is er al eens geprobeerd om een Amersfoorts elftal samen te stellen weet Hoek. ,,Het plan was toen om het beste team van het AVK tegen FC Utrecht te laten spelen. Dat lukte toen niet, omdat alle ploegen na het AVK allemaal vol in de voorbereiding zaten.” Opvallend genoeg wordt de wedstrijd zelf niet in Amersfoort gespeeld, maar bij SC Hoevelaken. Hoek: ,,We wilden eerst bij CJVV spelen, maar AZ wil niet op kunstgras voetballen. De natuurgrasvelden in Amersfoort zijn 30 juni niet beschikbaar. Als het een succes wordt, dan halen we deze wedstrijd volgend jaar natuurlijk wel naar Amersfoort. Nu zijn we blij dat we in Hoevelaken terecht kunnen.”

BRON: AD
DOOR: PETER POS
FOTO: RODNEY KERSTEN