KVVA is ook sterker dan competitiegenoot HVC

_ROD8840

In de verliezersronde stond KVVA voor de tweede keer tijdens dit Amersfoorts Voetbal Kampioenschap tegenover een ploeg die het ook in de competitie (vierde klasse zaterdag) tegen gaat komen. Na de 5-0 winst tegen De Posthoorn (afgelopen dinsdag) volgde gisteravond een keurige 3-1 overwinning op HVC.

Grote man bij de ‘Katholieken’ was Abdel Lamkadmi, die in de eerste helft twee keer trefzeker was. Daarna verkleinde HVC de achterstand (2-1) door een doelpunt van Nassir Bamouh. Wessel Schmidt stelde uiteindelijk de overwinning veilig voor KVVA (3-1).,,Zij hebben goed ingekocht”, complimenteerde HVC-trainer André Geurtsen de tegenstander van gisteravond. ,,Al had het bij rust ook 3-3 kunnen zijn, wij misten flink wat kansen.”Geurtsen had na de eerste wedstrijd (verlies tegen APWC) zijn complete ploeg vervangen. ,,Zo hebben we dat van tevoren afgesproken. We hebben een groep van veertig man en ik wil iedereen zo veel mogelijk een kans geven om zich te bewijzen.”

Bij KVVA is er deze zomer eveneens veel veranderd. ,,Ik heb een groep van 32 man”, zo telde trainster Femke van Odijk. ,,En ook wij zijn nog aan het selecteren. Ons doel is om KVVA dit seizoen positief neer te zetten. Wat ik tot nu toe gezien heb ziet er goed uit. In de eerste ronde verloren we dik van ASC Nieuwland, over de twee wedstrijden erna ben ik dik tevreden.”