Hooglanderveen uit Amersfoorts Voetbalkampioenschap

AD_21-08_Hooglanderveen uit Amersfoorts Voetbalkampioenschap_artikel

CJVV stoorzender

De openingsdag van het 19de AVK in de huidige vorm werd weer een gezellig Amersfoorts voetbalfeestje. ‘Spelbreker’ voor het verdere verloop van het toernooi was CJVV. Zij schakelden Hooglanderveen uit.

Bij Hooglanderveen hoopte iedereen namelijk op de ‘droomhalve-finale’ tegen Hoogland. De organiserende vereniging had echter de pech dat CJVV niet mee wilde werken aan deze plannen. Beide tweedeklassers gaven zaterdagmiddag in een prima wedstrijd geen duimbreed aan elkaar toe. Penalty’s moesten de beslissing brengen. Daarin was de zaterdagclub het beste, niemand miste bij CJVV.
,,We hebben terecht gewonnen”, oordeelde CJVV-trainer Sijtze Wobbes. ,,Voetballend waren wij iets beter, zeker na rust toen zij met tien man kwamen te staan.” Bij 1-1 kreeg Ruud Vos de rode kaart toen hij zijn tegenstander aantikte. Met tien tegen elf hield Hooglanderveen wel stand, maar verloor daarna alsnog.
Norbert van Hengstum, voorzitter van Hooglanderveen baalde toen Hooglanderveen-invaller Damian Bakker zijn inzet gekeerd zag worden door CJVV-doelman Michel van Hoorn. ,,Stel dat we ook maandag goed door zouden zijn gekomen, dan zou de wedstrijd op woensdagavond tegen Hoogland op zich al een finale zijn geweest en had het hier dan drie rijen dik gestaan. Dat ga je nu missen.” De mogelijkheid bestaat dat beide ploegen elkaar nog wel tegen gaan komen in de verliezerswedstrijd van donderdagavond. Dan zou HVC maandagavond moeten stunten. De vijfdeklasser schakelde nu VOP uit na strafschoppen. Opvallend was trouwens dat liefst drie van de vijf duels beslist werden door strafschoppen. KVVA sleepte er verrassend een penaltyserie uit tegen APWC, dat zich deze  zomer enorm versterkt heeft en kans op kans creëerde, maar niet wist te scoren. KVVA verloor na een enerverende serie, met missers over en weer, alsnog.
Leuke graadmeter
De meest opzienbarende wedstrijd van de middag was het treffen tussen AFC Quick 1890 en Cobu Boys. In het verleden speelde Quick altijd veel hoger, nu is voor beide de derde klasse het werkterrein. Binnen een kwartier stond Cobu Boys op een 2-0 voorsprong en ging uiteindelijk met een 3-2 voorsprong de rust in. Quick-trainer Frank Corba wist niet wat hem overkwam. ,,Het leek nergens op wat we in de eerste helft lieten zien. Het zijn weliswaar oefenwedstrijden, wij willen echt graag verder komen op dit toernooi. Gelukkig waren we conditioneel verder. Daardoor kwam het na rust nog goed. Nu krijgen we APWC. Dat is een leuke graadmeter, want we komen ze ook tegen in de competitie.”
Een herboren Quick scoorde na rust vier keer, terwijl doelman Micha Claassen zijn doel schoon hield.