Hoogland is snel klaar in finale AVK

20170826_071106000_iOS

Derde toernooizege op rij; AFC Quick kansloos

Hoogland heeft het Amersfoorts Voetbal Kampioenschap van 2017 gewonnen. In de finale was het met 5-0 veel te sterk voor AFC Quick 1890. Voorafgaand aan het duel hoopten velen op een spannende eindstrijd, maar daar was na vijf minuten en twee goals voor topfavoriet Hoogland niks meer van over. Coen Heus kopte een voorzet vanaf de rechterkant diagonaal binnen en Hossein Mezbanali krulde de bal in de verre rechterhoek.
,,Die zat er heel goed in, een soort FIFA-goal eigenlijk. Het was mijn vijfde goal in een finale van het AVK dus wat  dat betreft kun je wel zeggen dat ik mij heel goed voel op dit toernooi”, klonk het uit de mond van de opgetogen spits. ,,Ik ga nog een aantal jaren door en hoop het toernooi nog vaker te winnen. De derde beker is in elk geval binnen.”
Slap
Roy Ouwerkerk baalde van de nederlaag, al zag hij de 5-0 wel in perspectief. ,,We begonnen ontzettend slap aan het duel en de bal valt twee keer goed voor Hoogland”, was de verdediger teleurgesteld. ,,Wij konden eigenlijk alleen maar winnen en we zijn ook trots dat we de finale hebben gehaald. Natuurlijk begin je een wedstrijd om die te winnen, maar Hoogland was een maatje te groot. Dat zijn ze ook aan hun stand verplicht. Ze spelen tenslotte twee klassen hoger. Na rust hebben wij het een stuk beter gedaan en we bleven positief naar elkaar. Dat is het grootste pluspunt voor ons team na dit toernooi”, sprak Ouwerkerk, die in 2014 het toernooi met AFC Quick 1890 op zijn naam schreef.
Hoogland won de voorgaande twee edities van het Amersfoorts Voetbal Kampioenschap en won vrijdagavond voor de derde keer in successie. Sinds de hernieuwde opzet van het toernooi, dat sinds 2009 in gebruik werd genomen, stonden de Hooglanders steevast in de finale. In 2009 won Hoogland het toernooi en de vijf edities daarna werd de zondageersteklasser tweede.
Nog voor het ingaan van de pauze liep Hoogland via Tim Krux en Dave Dekker uit naar 4-0. Hossein Mezbanali gaf toe dat zijn Hoogland onbewust toch een beetje met de rem erop had gespeeld. ,,Wij hebben wel tegen elkaar gezegd dat we op dezelfde manier door moesten gaan als voor de rust. Toen was ons spel heel behoorlijk. Dat was ook nodig na ons mindere optreden in de halve finale tegen CJVV”, was de aanvaller eerlijk.
Toch scoorde Hoogland nog maar één keer in de tweede helft via Gokhan Turksoy. Wel raakte het drie keer het aluminium ,,De score had nog hoger uit kunnen vallen, maar wij hebben ons goed laten zien aan het publiek. We kennen natuurlijk een hoop mensen en dat is ook de kracht van het AVK. Volgend jaar zijn wij weer bij elkaar”, keek Mezbanali alvast vooruit. Het AVK wordt dan gehouden op bij HVC.
Derde plaats
De wedstrijd om de derde en vierde plek tussen CJVV en VVZA was niet van een hoogstaand niveau. De slotfase van het duel om het brons maakte voor de vele aanwezige toeschouwers – zo’n 2500 toeschouwers maakten de gang naar sportpark Willem Tomassen – veel goed. Chris van Dasselaar leek met de 1- 0 vlak voor tijd de wedstrijd te beslissen, maar een strafschop in de laatste minuut van Freek Rubrech zorgde ervoor dat strafschoppen de doorslag moesten geven. Hoewel CJVV over zestig minuten spelen het betere van het spel had, was het uiteindelijk VVZA dat met de bronzen plak naar huis ging. Zij wonnen de strafschoppenserie met 10-9. Voor CJVV was het de vierde penaltyserie op het AVK.

AD_25-08_Hoogland is snel klaar in finale AVK_foto
Hossein Mezbanali (r) scoorde in de finale één keer voor Hoogland.

BRON: AD
DOOR: JACOB-JAN VAN DE GROEP
FOTO: RODNEY KERSTEN