Gijs Wobbes moet de familie-eer hooghouden

apwc-cjvv: gijs wobbes in actie voor cjvv
GIJS WOBBES VAN CJVV. FOTO RODNEY KERSTEN RODNEYPHOTOGRAPHY

CJVV speelt de finale van het Amersfoorts Voetbalkampioenschap tegen VVZA. CJVV won gisteravond met 2-1 van APWC. VVZA verraste Hoogland: 1-0. Gijs Wobbes kan zo met CJVV de titel verdedigen, maar doet dat niet tegen broer Bas.

Samen verdelen de broers de laatste vijf AVK-titels, maar ook dit keer spelen ze niet tegen elkaar. De 21-jarige aanvallende middenvelder kijkt erg uit naar de finale, maar had gehoopt op een confrontatie met Hoogland. ,,We hebben één keer eerder tegen elkaar gespeeld. Dat was een oefenwedstrijd. Die kans mislopen is jammer.”

Tweedeklasser CJVV had een zware kluif aan derdeklasser APWC. Daar leek het na een kwartier niet op toen Gijs Wobbes met een krul in de bovenhoek CJVV op voorsprong zette. ,,Daarna dacht ik dat we er wel overheen zouden klappen. Je zag ook al de vermoeidheid bij ze.”

De 1-1 van Tashin Teker viel zes minuten later. APWC werd teruggedrongen en hield het zo lang vol. Je zag de frustratie toenemen bij de spelers van CJVV die regelmatig op elkaar mekkerden. Wobbes: ,,In de rust benoemden we dat ook. We werden daarna rustiger en hielden de controle.” Nino Koudijs kort voor tijd het duel.

Wobbes was toen al uitgevallen vanwege kramp. ,,Het was weer een erg zware pot. Ook na maandag met dat warme weer van toen. Maar vrijdag in de finale ben ik er weer bij, hoor.” Met drie goals is de nummer ’10’ nu gedeeld topscorer, samen met Dilly Hok-A-Hin en John Riezebos.

Tweedeklasser VVZA stuntte tegen vierdedivisionist Hoogland. Vijf minuten voor tijd werd Leroy de Jeger ‘De Zeeheld’. Hij pegelde de kopbal van Rob Hosman in het net: 1-0

BRON: AD
DOOR: Pjotr Pos