AVK, toernooi met een HVC-karakter

20180526_074747000_iOS

 

Hooglanderveen zette vorig jaar 264 vrijwilligers in om de organisatie van het Amersfoorts Voetbalkampioenschap in goede banen te leiden. Dit jaar is het kleine HVC aan de beurt om het voetbalevenement te organiseren. ,,Wij hebben circa 70 leden.”
Geen moment was er twijfel of HVC deze klus aan kan. Tenminste niet bij de clubmensen zelf. ,,Anderhalf jaar geleden zijn we bij elkaar gaan zitten en hebben we erover gesproken”, vertelt Menno Blewanus, bestuurslid bij de voormalige profclub. ,,Al snel zeiden we: ‘We gaan het voor elkaar krijgen’. En we hebben de leden geïnformeerd. We willen laten zien dat wij als kleine club dit toernooi ook kunnen organiseren. We weten precies wat ons te wachten staat.” De bestuursleden van de Stichting AVK moesten nog wel overtuigd worden, merkte Blewanus. ,,We hebben ze een paar weken geleden uitgenodigd en verteld hoe het ervoor staat. Wij gaan het doen met circa honderd vrijwilligers. Een aantal leden heeft de schouders eronder gezet. Zij zijn actief mensen gaan benaderen. De medewerkzaamheid is groot. Voor HVC is het belangrijk dat we het AVK kunnen organiseren. De inkomsten die het oplevert zijn welkom.”
Samenwerking
,,Minder grote clubs ondersteunen wij altijd wat extra”, zegt André Hielckert, voorzitter van de Stichting AVK. ,,We wilden natuurlijk wel zeker weten dat het door zou gaan. De plannen zien er goed uit en het is mooi om te zien dat HVC goed samenwerkt met de buren.” Hielckert doelt op Cobu Boys. Tijdens het toernooi wordt ook op de velden van de derdeklasser gespeeld. Dat is nodig aangezien HVC zelf geen verlichting op het hoofdveld heeft. Het wordt een toernooi zonder franje, benadrukt Blewanus. ,,Hoogland en Hooglanderveen (de organisatoren van 2016 en 2017, red.) hebben flink uitgepakt. Daar hebben wij de middelen niet voor. Het wordt een toernooi met een HVC-karakter. Dus een gezellig toernooi met een mooi openingsfeest in uiteraard een passende afsluiting.” En dus ook een loting die ingeleid werd door een team met oudspelers van HVC tegen een selectie van oud-spelers van de andere Amersfoortse voetbalverenigingen. Drijvende kracht hierachter is Richard Boeve die zelf meespeelde in het duel dat in 3-3 eindigde. Vooral oud-prof Nico van Zanten vermaakte het publiek door bijna achteloos twee keer achter elkaar een vrije trap in de kruising te leggen.
Gezelligheid
,,Op een donderdag avond zaten we met een paar man en vonden zo’n wedstrijd wel leuk om te organiseren”, vertelt Boeve als hij na afloop gemoedelijk staat te keuvelen met wat tegenstanders, die vooral oude bekenden zijn. ,,Samen met Jeroen Snijders hebben we wat jongens benaderd van zo veel mogelijk verschillende clubs uit Amersfoort. Het ging ons vooral om de gezelligheid. Dat is wel aardig gelukt.” Gezelligheid, dat is precies wat Blewanus voor ogen heeft als het AVK over drie maanden gespeeld wordt.

 

Spelmoment uit het duel tussen oud-HVC en een elftal met oudselectiespelers van andere Amersfoortse clubs. Links Jan van Barlingen (ex-HVC), rechts Nico van Zanten (ex-VVZA).

Spelmoment uit het duel tussen oud-HVC en een elftal met oudselectiespelers van andere Amersfoortse clubs. Links Jan van Barlingen (ex-HVC), rechts Nico van Zanten (ex-VVZA).

20180526_074805000_iOS

 

BRON: AD
DOOR: PETER POS
FOTO: RODNEY KERSTEN