AVK-finale, leerling Prins tegen leermeester Heerschop

ad170812

Hij fungeerde twee jaar als assistent van trainer Ronald Heerschop bij Hoogland. Sinds dit seizoen staat Raymond Prins op eigen benen, als hoofd-coach van VVZA. Vanavond treffen beide zondagclubs elkaar op sportpark Emiclaer om 20.00 uur in de finale van het Amersfoorts Voetbalkampioenschap 2012.

Prins kijkt uit naar het treffen met de eersteklasser. „Bijna alle spelers ken ik,” vertelt de Amersfoorter. “Leuk dat we nu tegenover elkaar staan.” De voormalig verdediger noemt zijn periode bij Hoogland leerzaam. Als jeugdtrainer en assistant van Heerschop zette hij op Langenoord zijn eerste stappen in de trainerswereld. De oud-speler van AFC Quick 1890. DVS’33 en DOVO haalde diploma’s TC II en III. “Bij Hoogland kon ik de theorie direct in praktijk brengen. Met het kampioenschap in de tweede klasse en de verrassende vijfde plaals in de eerste klasse heb ik twee mooie jaren als asslstent bij het eerste elftal gehad. Een derde jaar zag ik niet zitten. Dat voegt niets toe. Mooi dat ik bij VVZA de kans krijg om als hoofdtrainer te werken.”

Eind vorig seizoen degradeerde VVZA naar de derde klasse. Ondanks die tegenvaller bleef de selectie” nagenoeg intact. ,,lk kijk niet naar vorig jaar,” stelt Prins. „Liever ga ik af op wat ik zie tijdens de trainingen en wedstrijden. Blanco stap ik in dit avontuur. Een frisse start, voor beide partijen.” Hoe verlopen zijn eerste weken als eindverantwoordelijke? Prins: „Heel natuurrlijk. Het voelt goed aan. Er zit veel voetbal in de selectie. Soms te veel. Van mij mag het soms zakelijker. Bijvoorbeeld in de halve finale tegen De Posthoorn. Halverwege stonden we 3-0 voor. Dan moet je zo’n wedstrijd rustig uitspelen. Veel jongens willen dan graag nog een doelpunt maken en leggen veel onnodige meters af.” En dat is niet handig met een propvolle agenda, zegt Prins. Inclusief de finale van het AVK en een dag later het districtsbekerduel met CJW speelt VVZA vijf wedstrjjden in acht dagen.

„De vermoeidheid speelt op,” merkt de Amersfoorter. „Hoogland is de favoriet; zij spelen twee klassen hoger. Omdat het om een wedstrijd gaat, maken we zeker een kans.”
De finale staat onder leiding van scheidsrechter Roelof Luinge.

Bron AD 17-08-2013 Door: Patrick Boor

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>