Amsvorde – VVZA

De voor het AVK onbelangrijke wedstrijd tussen Amsvorde en VVZA heeft zaterdag op Dorrestein een doelpuntenfestijn opgeleverd. Na twee keer 45 minuten stond de teller op totaal dertien treffers. Daarvan had Amsvorde de meeste (8) geproduceerd waardoor de Nimmerdor-bewoners aan het langste eind trokken: 8-5.
Beide clubs waren om diverse redenen (onder andere bekervoetbal) niet met hun beste formaties naar de velden van Quick afgereisd. Dat was aan het spel van beide teams ook wel te merken. In de eerste helft profiteerde VVZA van de vele fouten die door de formatie van trainer Bert de Vries werden gemaakt. De ruststand van 4-1 in het voordeel van VVZA was dan ook niet zo vreemd.
In de tweede helft tapten de Amsvorde-spelers uit een ander vaatje. De ploeg was duidelijk beter dan de tegenstander en drukte het overwicht ook in de score uit. De 4-1 achterstand was al snel door Amsvorde in een 6-4 voorsprong omgebogen. De winst kwam daarna niet meer in gevaar.
Voor Amsvorde waren de schutters Chineye Chiazor (3), Vural Bican (2), Richard Moore (2) en Peter Heuveling. Namens VVZA scoorden Charif Banali (3) en Dwigth Maduro (2).

Door: Balt Gmelig
Bron: destadamersfoort.nl

Hierbij enkele foto’s uit de wedstrijd. Wil je ze hebben, mail dan de wedstrijdag, wedstrijd en fotonummer naar: webmaster@amersfoortsvoetbalkampioenschap.nl