AFC Quick – Hoogland

De voetballers van Hoogland en Quick hebben zaterdag voor een doelpuntenfestijn gezorgd. Acht doelpunten kregen de ongeveer 800 toeschouwers voorgeschoteld op de derde dag van het AVK. Omdat Hoogland het produktiefst was, mag die ploeg in de halve finale uitkomen. De ploeg van trainer Ronald Heerschop bleef Quick met 5-3 de baas.

Hoogland liet er tegen de derdeklasser geen gras over groeien. Amper twee minuten stonden beide teams op het veld toen het eerste doelpunt al een feit was. De defensie van Quick stond bij een vrije trap niet goed op te letten en daar profiteerde de mee naar voren gekomen verdediger Tim Krux van: 1-0.

Na die vroege openingstreffer ontstond een interessant voetbalgevecht dat door het scoreverloop tot de slotfase spannend bleef. Quick had pech dat nieuwkomer Nordin Lemaalem door een ernstige knieblessure niet verder kon spelen. Drie minuten na het uitvallen van de middenvelder breidde Kheibar Mangal de voorsprong uit en toen Frank Voorwald een kwartier later nummer drie liet aantekenen, leek het duel beslist.

Quick gaf zich echter niet gewonnen. Khalid Said (3-1) en Maarten Pauw (4-2) hielden hun ploeg in de race. Tussendoor had Mangal nog gescoord. Met een strafschop verkleinde Jordy Vreekamp na rust de achterstand (4-3). Verder kwam Quick niet. Roy Tomassen maakte in de slotfase aan alle onzekerheid een einde: 5-3.

Bron: destadamersfoort.nl

Hierbij enkele foto’s uit de wedstrijd. Wil je ze hebben, mail dan de wedstrijdag, wedstrijd en fotonummer naar: webmaster@amersfoortsvoetbalkampioenschap.nl