AFC Quick 1890 – Hoogland

In derdeklasser Quick heeft het HiP Amersfoortse Voetbalkampioenschap dit jaar een verrassende winnaar gekregen. In de finale tegen eersteklasser Hoogland, de favoriet voor de eindzege, toonden de pupillen van trainer Sijtze Wobbes zich zaterdag beter in het nemen van strafschoppen.
Genoeg doelpunten konden op de editie 2011 genoteerd worden, maar helaas voor de toeschouwers bleven de treffers in de eindstrijd achterwege: 0-0. Quick, gastheer van het AVK, en Hoogland konden het talrijke publiek ook geen mooie wedstrijd voorschotelen.
In de eerste helft liet Hoogland het betere spel zien en moest Quick zich voornamelijk tot verdedigen beperken.Slecht sporadisch doken de aanvallers van Quick voor het doel van Sebastiaan Bruins op. Veel kansen konden in de eerste helft niet genoteerd worden.
In de tweede helft werd al snel door Hoogland gescoord maar het doelpunt van Tijmen van Middelaar kreeg niet de goedkeuring van de scheidsrechter. Daarna kreeg Luuk Voorburg nog twee kansen. Quick doelman Jeen Bunnik liet zich echter niet passeren. In de slotfase voelde Quick dat er meer inzat dan de 0-0 maar ook de thuisclub scoorde niet meer. In de noodzakelijk geworden strafschoppenreeks werd Bunnik de gevierde man door de beslissende penalty te stoppen.

Door: Balt Gmelig
Bron: destadamersfoort.nl

Hierbij enkele foto’s uit de wedstrijd. Wil je ze hebben, mail dan de wedstrijdag, wedstrijd en fotonummer naar: webmaster@amersfoortsvoetbalkampioenschap.nl