‘AVK is en blijft iets unieks in Nederland’

_ROD9330
CJVV PROLONGEERDE OP HET AMERSFOORTSE VOETBALKAMPIOENSCHAP DE TITEL. IN DE FINALE WERD VVZA MET 2-1 GEKLOPT. FOTO RODNEY KERSTEN RODNEYPHOTOGRAPHY

Dat vertelde Gabriëlle van Ede na afloop van de finale tussen CJVV en VVZA. Dat affiche bracht bijna 3000 man op de been, een bevestiging dat voetbal wel degelijk leeft in Amersfoort. ,,Als je zo’n evenement oganiseert, geeft dat vooraf wel spanning. Je moet een beroep doen op veel vrijwilligers en dat in vakantietijd”, aldus Van Ede.

Maar gedurende de week zag ze het enthousiasme onder leden van ASC Nieuwland toenemen. ,,Vrijwilligers die vorige week zaterdag een taak deden, zag je later in de week terug. Dat gaf het projectteam – daarin zaten dertien mensen – ook een enorme boost.”

Klachten

Wel werd de organisatie door de gemeente op de vingers getikt. Buurtbewoners deden hun beklag over geluids- en parkeeroverlast. ,,Dat is vervelend, dat begrijpen we zeker. We hebben er ook alles aan gedaan om mensen te laten parkeren op bedrijventerrein Calveen, maar dat is niet allemaal te sturen. Aan de andere kant hopen we ook op begrip van omwonenden. Kijk naar de duidelijke tekstkarren en vrijwilligers op en buiten het sportpark: we hebben er alles aan gedaan om dit goed te laten verlopen.”

CJVV klopte VVZA in de finale met 2-1. Treffers van Pim Kers (penalty) en Gijs Wobbes brachten de geel-zwarten een 2-0 voorsprong, waarna Michael Ouwerkerk de spanning terugbracht. ,,Voor zo veel toeschouwers een finale spelen, dat maken de meeste voetballers nooit mee. Waar vind je dit nog meer?”, vroeg winnende coach Sijtze Wobbes zich af. ,,Het AVK is en blijft iets unieks in Nederland.”

BRON: AD
DOOR: Edward Doelman