AVK één grote reünie: ‘Respect en gezelligheid’

AD-20220816_AVK een grote reünie Respect en gezelligheid
Sam van Meegen (ASC Nieuwland) roemt voetbaltoernooi
 

Het Amersfoorts Voetbal-kampioenschap kende zaterdag organisatorisch een vlekkeloze start. Namens gastheer ASC Nieuwland was bestuurslid Sam van Meegen (56) druk bezig om de laatste puntjes op de i te zetten.

Een klein half uur voor de start van de eerste twee wedstrijden van het AVK staat Sam van Meegen op het punt om zijn drone te gaan besturen voor fraaie luchtshots, als hij van meerdere kanten aan zijn mouw wordt getrokken. Het bestuurslid van ASC Nieuwland heeft het dan duidelijk te druk om even te babbelen. Later op de middag schuift Van Meegen alsnog aan voor een kort interview, maar hij houdt ondertussen constant zijn portofoon in de gaten. 

,,We hadden vandaag een beetje hobbelig begin”, bekent Van Meegen. ,,Het grootste struikelblok was dat de wifi in het begin niet werkte in het kassahokje. Maar als in je zo’n geval rustig blijft en wat improviseert, dan lost een probleem zich vaak wel op. En zo niet, jammer dan. Het heeft geen zin om je daar dan verder druk over te maken. Voor de rest loopt alles op rolletjes.”

Draaiboeken afgestoft

Het AVK ging in de twee voorgaande jaren vanwege corona niet door, maar de draaiboeken lagen sinds die tijd al wel klaar bij ASC Nieuwland. ,,Die draaiboeken hebben we gewoon afgestoft. De organisatie van het AVK staat na al die jaren als een huis. Onze bezetting van het bestuur is alleen anders dan twee jaar geleden. We moesten dus eerst weer alles even goed op een rijtje zetten. Onze enige zorg was of we juist deze week wel genoeg vrijwilligers konden krijgen. Dat kwam pas op het laatste moment rond. Bij veel amateurclubs houden een paar echte diehards de club draaiende. Bij Nieuwland is dat helaas niet anders.”

Van Meegen, onder meer verantwoordelijk voor de public relations, vond samen met zijn drie kompanen een handig hulpmiddel. ,,We hebben als bestuur met ingang van dit seizoen een loyaliteitsbijdragemodel ingevoerd. Dat betekent dat we van de leden verwachten dat ze per jaar gemiddeld acht uur iets voor de club doen. Daarmee kopen ze een rekening van 80 euro aan het einde van het seizoen af. Dat gegeven hebben we ook nadrukkelijk gebruikt in de aanloop naar dit toernooi naar de leden toe. ‘Wilt u uw loyaliteitsbijdrage voor het seizoen begint al terugverdienen? Kom dan helpen op het AVK!'”

Lachend: ,,Toen kwam de boel wel in beweging, hoor.”

Aan het begin van de snikhete openingsdag van het AVK 2022 was de toeloop van het Amersfoortse publiek nog mondjesmaat, maar bij aanvang van de tweede reeks pouleduels waren al meer dan 1000 toeschouwers de poorten gepasseerd. ,,Het had met dit warme weer beide kanten op kunnen gaan, maar voor een openingsdag zijn die aantallen zeker niet verkeerd, denk ik. Het AVK leeft kennelijk nog steeds enorm bij de clubs, de spelers en de supporters. Heel veel bekenden komen elkaar tegen. Er is veel respect over en weer. En er is veel gezelligheid. Kortom: uniek Amersfoort!”

APWC stunt, CJVV ook door in AVK

Zondagderdeklasser APWC heeft gisteravond tijdens het Amersfoorts Voetbal Kampioenschap(AVK) zaterdagtweedeklasser ASC Nieuwland uitgeschakeld: 3-2. Mathijs Jongsma en Kevin van de Hooff waren de schutters bij ASC Nieuwland. Voor APWC waren Selim Özturk, Ramin Haydari en Serif Sengül trefzeker. APWC treft morgen in de halve finale zaterdagtweedeklasser CJVV. De titelhouder klopte zondagtweedeklasser Hooglanderveen: 5-1. De doelpunten bij CJVV kwamen op naam van Pim Kers, Gijs Wobbes (2), Jaron van de Kamp en Evan Holtewes. Thijmen van Goethem scoorde voor Hooglanderveen.

Hoogland stuit na zege op VVZA

Hoogland heeft gisteravond tijdens het Amersfoorts Voetbal Kampioenschap de favorietenrol op zich genomen. De vierdedivisionist schakelde zaterdagvierdeklasser KVVA met 5-0 uit. Voor Hoogland scoorden Oskar van Logtestijn, Stijn Mossink, Delano Esseboom, Vincent Muis en Tarik el Khoulati. Zondagtweedeklasser VVZA versloeg gisteravond zondagderdeklasser Amsvorde met 4-2. Yannick Vink (2), Maik van Elst en Stefan Eijgenraam maakten de goals voor VVZA, Dilly Hok-A-Hin en Gijs Keuning scoorden voor Amsvorde.

IMG_0455

 

Bron: AD