Op wie zet ervaringsdeskundige Bas Wobbes zijn geld?

20190816 Op wie zet ervaringsdeskundige Bas Wobbes zijn geld _foto

Visie

Bas Wobbes (foto) verruilde deze zomer Hoogland voor VVOG. Voor het eerst in jaren ontbreekt de aanvaller op het AVK, het toernooi dat hij de afgelopen vijf jaar op een rij won. Als ervaringsdeskundige laat Wobbes zijn licht over de editie van 2019 schijnen.

,,Ik verwacht dat Hoogland dit jaar weinig spelers van het eerste meeneemt, dus er is echt wat te halen voor de andere clubs”, stelt de 23-jarige Wobbes. ,,Het is mooi dat het spannender dan ooit is. Er is een beetje rancune naar Hoogland toe, maar ik vind juist dat wanneer je tegen een hogere ploeg speelt, je jezelf moet laten zien. Er zijn altijd kansen, maar maandag is die kans wat groter voor APWC.”

Het team waar Wobbes zijn geld op zet voor de eindoverwinning is CJVV, waar zijn vader Sijtze Wobbes de trainer is. ,,Ze hebben gebouwd aan een nieuwe, jonge ploeg waar ook mijn jongere broertje Gijs deel van uitmaakt. Ze zijn allemaal een jaar ouder en beter geworden. Daarnaast is de selectie aangevuld met wat spelers van Hoogland. Ik geef ze een goede kans.”

Aan de andere kant van het schema verwacht Wobbes veel van ASC Nieuwland, waar zijn oude trainer Ernst Kraak aan het roer staat. ,,Ik heb ze afgelopen seizoen twee keer zien spelen tegen CJVV en ze hebben echt een goede ploeg. Ze spelen nog steeds heel gedisciplineerd, net zoals wij destijds bij Quick deden. Ik zie ze dit jaar ook wel in de finale komen, hopelijk dan tegen CJVV. Al hoop ik dat CJVV het toernooi wint, want het is in principe toch mijn club.”

BRON: AD
FOTO: ORANGE PICTURES