VVZA tot het uiterste, maar Hoogland toch weer in finale

hoogland-vvza tijdens het amersfoortskampioenschap, Herman Struijk (foto: Rodney Kersten)

Hienekamp beslissend

 
 Voor de elfde keer op een rij staat Hoogland in de finale van het AVK. De hoofdklasser kreeg het opnieuw niet cadeau. Met een prachtig schot van afstand besliste Lex Hienekamp het duel vroegtijdig.

,,We gaan er vol voor, maar nemen geen risico met jongens die lichte blessures hebben.” Dat was de insteek van Sebastian Verhoeve, samen met Marino Osimani trainer bij VVZA. Zeker doordat Hoogland-trainer Raymond Prins ten opzichte van maandag alleen Frank Voorwald en Martijn Schilthuis had laten staan. De tien andere Hooglanders waren tegen Quick invaller of speelden helemaal niet mee. Voor VVZA waren er dus kansen om de finale van het AVK te bereiken.

Uitgerekend Voorwald leek de wedstrijd vroegtijdig op slot te gooien door nog binnen het kwartier Hoogland op voorsprong te zetten. Ruim tien minuten later kreeg de hoofdklasser ook nog eens een strafschop en leek het klaar. ,,Het eerste kwartier deden we het niet verkeerd”, zo was VVZA-middenvelder Joel Brandsen van mening. ,,Na die 1-0 waren we het wel een beetje kwijt. Dan zie je dat Hoogland op alle fronten een klasse beter is dan wij. Ik liep een paar keer van links naar rechts om te jagen en dacht toen echt: ‘Waar ben ik mee bezig’. Ze speelden ons van het kastje naar de muur.”

Kort na rust haakte Brandsen af vanwege een enkelblessure en vanaf de kant zag hij dat zijn ploeggenoten steeds brutaler gingen spelen. VVZA drukte Hoogland steeds vaker terug en kwam – met een beetje geluk – zelfs op 2-1. Florian Beltman profiteerde van een misverstand tussen Ruud Vos en doelman Sean Poot.

Drie minuten verder lag de bal weer achter Poot. Met een prachtige boogbal leek Sonny Koudijs te scoren, maar het ‘Zeehelden-feest’ ging niet door. De grensrechter constateerde buitenspel.

‘Terecht gewonnen’
,,Ik stond in elk geval niet buitenspel”, baalde Koudijs. ,,Was het 2-2 geworden, dan had het nog heel leuk kunnen worden. Nou ja, Hoogland heeft natuurlijk wel terecht gewonnen. Wij hebben gelukkig wel kunnen laten zien wat we konden.”

Wie ook liet zien wat hij kan, was Lex Hienekamp. De jonge middenvelder besliste zes minuten voor tijd het duel definitief met een wonderschone treffer, al deed hij daar zelf luchtig over. ,,Ik zag dat hun keeper iets voor zijn doel stond en op de training schiet ik ze zo ook weleens binnen. Die treffer was wel belangrijk voor ons, want na die 2-1 verloren wij de meeste tweede ballen en waren we niet meer zuiver in de passing. Dan krijgen wij het ook tegen VVZA moeilijk, dat zag je.”

Door de 3-1 overwinning bereikte Hoogland voor de elfde keer op een rij de finale, voor Hienekamp wordt het zijn derde eindstrijd. De concurrentie bij de hoofdklasser is moordend. ,,Ik hoop dat ik vrijdag mag spelen”, aldus de talentvolle middenvelder. ,,Dit zijn toch mooie wedstrijden om mee te maken.”

20180823_075315000_iOS

Bron: AD
Door: Peter Pos
Foto: Rodney Kersten