‘AVK moet nóg meer aanspreken’

20170520_075941000_iOS

 

Met een darttoernooi tussen de Amersfoortse voetbalclubs werd gisteravond bij Hooglanderveen de loting van het Amersfoorts Voetbalkampioenschap ingeluid.
In tegenstelling van de afgelopen jaren was er geen ‘voorwedstrijdje’ in de aanloop naar de loting, maar een darttoernooi. ,,We wilden niet de ideeën van de afgelopen jaren kopiëren”, zegt Ruud Vos namens de organisatie. Met zijn teamgenoten Rob van de Grootheveen, Ryan van Diermen en Menno Bos helpt Vos het bestuur van Hooglanderveen met de organisatie van het populaire sportevenement dat jaarlijks meer toeschouwers trekt.
,,We kregen voor deze avond wat afzeggingen doordat er bij sommige clubs een feestavond ingepland was en bij anderen was er niemand die kon of wilde darten. Er is nu een man of 80 en daar hadden we ook op gerekend”, aldus de voetballer uit Hooglanderveen 1. ,,Voor het toernooi zelf hebben we ook leuke plannen bedacht. Rond de wedstrijden organiseren we allerlei evenementen.”
,,We gaan iets heel moois van het AVK maken”, vertelt Hooglanderveen-voorzitter Norbert van Hengstum even later. ,,Ons doel is niet om een zo’n groot mogelijke omzet te draaien, maar er een evenement van maken dat nog meer moet aanspreken. Bij de velden komt een evenementenplein en er wordt een buitenbar gecreëerd. Voor ons komt het heel goed uit dat het toernooi onlangs een week is verschoven op de kalender.”
Week later
Doordat de KNVB besloot om de competities komend seizoen later te starten kon het AVK ook een week later beginnen. ,,We zaten altijd in de knel met de finale op vrijdagavond”, aldus Evert Nawijn, penningmeester van de stichting AVK. ,,Dan moesten sommige clubs een dag erna al voor de beker spelen, of Hoogland vorig seizoen zelfs op zondag al de competitie starten. Zoals nu is veel beter voor iedereen.”
Nawijn had ook goed nieuws over de arbiters. Ooit was er een conflict met de COVS Amersfoort, over het wel of niet doorgeven over rode kaarten. ,,Dat probleem is nu opgelost. We hebben nu weer veel scheidsrechters uit Amersfoort en omgeving, maar ook een aantal topscheidsrechters. We zijn daar heel tevreden over.”
Tijdens het AVK wordt een nieuw gedragsconvenant gepresenteerd. Ook dat is goed voor het Amersfoortse voetbal. ,,Vorige week hebben we hierover de laatste gesprekken met de KNVB gevoerd”, vertelt André Hielckert, voorzitter van de stichting. ,,Na de halve finales wordt versie 2.0 door de clubs ondertekend. Hierdoor wordt de samenwerking in het Amersfoortse voetbal nog meer bevorderd. Dat vinden wij een heel goede ontwikkeling.”
De afgelopen jaren had werd de naam van het AVK altijd gekoppeld aan een sponsornaam. Dat is nu ook het geval, maar die naam wilde Hielckert nog niet prijsgeven. ,,De nieuwe hoofdsponsor wordt binnenkort bekendgemaakt, maar ook qua sponsoring loopt het allemaal goed.”

AD_20-05_AVK moet nog meer aanspreken_foto

Freek Rubrech (l) van VVZA duelleert met Ron Mooibroek van ASC Nieuwland, vorig jaar tijdens het Amersfoorts Voetbalkampioenschap

BRON AD
DOOR PETER POS